FANDOMDalam mimpi itu, aku sedang bersiap-siap hendak menunaikan solat berjemaah. Ketika aku hendak merapatkan saf, tiba-tiba ada suara yang menegurku agar memperbetulkan pakaianku yang berada di paras bawah dari buku lali. Empunya suara itu adalah milik seorang lelaki yang berjubah putih dan berserban.

Sekian.

*Saya berpesan kepada diri saya dan tuan-tuan sekalian khususnya yang beragama Islam agar marilah kita sama-sama cuba menghidupkan sunnah nabi antaranya memakai pakaian atas dari buku lali. Pada asalnya ada berlaku peristiwa di zaman Nabi Muhammad SAW (kalau tak silap saya) di mana golongan kaya memakai pakaian bawah dari buku lali dan menunjukkan kemewahan di depan golongan miskin. 

*Kita seringkali dinasihatkan agar tidak memakai pakaian bawah atau lebih dari buku lali kerana ia menyerupai golongan kaya yang menunjuk-nunjukkan kemewahan, kesenangan mereka terhadap golongan miskin pada masa itu.

Jangan lupa share artikel saya ni dan komen dalam ruangan di bawah.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.